Drone erstatter løftekran

Den nye dronen ThunderWasp har egenskaper som gjør den egnet til krevende og tunge løft. Den kan med fordel erstatte kran i noen tilfeller.

07.Okt 2021

Allerede før dronen er kommet på markedet har ThunderWasp fra ACC Innovation vakt oppmerksomhet. Med ekstremt gode flyegenskaper og løftekapasitet på opptil 1500kg MTOW (Maximum TakeOff Weight), er den interessant for industrien der de i dag har utfordringer med å få utført løft av utstyr.

ThunderWasp Light, som er en litt mindre utgave av ThunderWasp, er allerede klar for markedet. Den har opptil 800kg MTOW avhengig av konfigurasjon. Dronen har vært gjennom omfattende flytester de siste 6 måneder. I denne perioden har det ikke manglet på interesse fra bedrifter som vil på testbanen for å sjekke ut ThunderWasp Light.

Interesseområdene er mange, fra jordbruk hvor det er ønskelig med mindre bruk av tunge maskiner på markene, til offshoretransport av utstyr til plattformer og løft av utstyr fra fartøy til plattform.

Et av bruksområdene der det allerede har vært utført en rekke tester med ThunderWasp Light, er i forbindelse med vedlikehold av vindturbinblader. Her blir dronens oppgave å plassere vedlikeholds-utstyret på bladene, og dette er et område der det er store sikkerhets- og økonomiske gevinster å hente.

Tilrettelegging av løft med kran kan være tidkrevende. Noen ganger krever det ny infrastruktur for å få kranen på plass. Da gir det miljømessige og økonomiske fordeler å bruke drone.

Les mer om ThunderWasp

Presisjon plassering av last på 130kg