Bergen brannvesen med streaming fra Bronto lift

Med kamera under korgen på den 42 meter høye liften, kan innsatsleder få oversikt over skadestedet.

27.Jul 2018

På den nyeste og høyeste liften til Bergen brannvesen, som rekker 42 meter, er det ettermontert streaming pakke og et livestream kamera. Kameraet er helt uavhengig av mannskapene på bilen.

Bilen er utstyrt med

PTZ kamera

Kameraet er et PTZ (Pan Tilt Zoom) kamera med 10 X ZOOM. Designet på kameraet gjør at det kan filme i 180 grader.

Slik fungerer videoløsningen

  • Når sjåføren kobler inn kraftuttaket til liften, er kamera klar til å streame.
  • Alarmoperatøren, som disponerer Bergen brannvesens ressurser, kan ved å klikke på en knappe i IncidentShare® plattformen på sin pc, starte kamera og vil etter kort tid se video streams fra kameraene inne på 110 sentralens videovegg. Innsatsleder kan se det samme på sin mobil, Locus eller pc skjerm.
  • Alarmoperatøren eller innsatsleder kan styre og zoome kamera via sin mobil, Locus eller pc skjerm.
  • Når stream stoppes, lagres video, som så kan spilles av i opptak for evaluering eller læring. Dette gjøres via IncidentShare® plattformen. Opptakene lagres etter gjeldende GDPR-regler.

Bilens streaming utstyr

Router

Uplink Unit ™ er en høytytende dual LTE internet router enhet. Den er bygget for mobilitet, altså til innbygging i kjøretøyer, for å etablere en sikker forbindelse til viktige applikasjoner under innsats.

Antenne

Testet og sertifisert til å levere garanterte ytelse med Uplink Unit-router, samt designet til å utføre et bredt spekter av funksjoner.

Se andre aktuelle saker om livestream.