Forsikringsselskap begeistret over "SMS til Video"

Etter 1 års bruk av "SMS til Video" har det vist seg å være svært gunstig løsning for forsikringsselskapet.

10.Jun 2021

Forsikringsselskap har evaluert bruk av “SMS til Video”.

Ved bare å klikke på en lenke i en SMS, kan kundene til Thisted Forsikring sende direkte videobilder til den medarbeideren de har på tråden, når de for eksempel ringer for å melde en skade. På den måten får kunden lynraskt svar på om skaden er dekket.

Hvis man spør forsikringsteknisk direktør Brian Nielsen i Thisted Forsikring, er det ikke mye å sette fingeren på med Incendiums “SMS til Video” løsning, som Thisted Forsikring tok i bruk 1. mai 2020:

«Generelt er det en utrolig god løsning som er svært driftssikker. Videre er det en fleksibel løsning som er tilpasset og tilrettelagt slik at den passer til vår virksomhet. Vi har hatt et veldig godt samarbeid med Incendium, som har vært svært lydhøre overfor våre ønsker», sier han.

Brian Nielsen

Forsikringsteknisk direktør

Spart tid brukes på kundene

“SMS til video” løsningen er integrert i Thisted Forsikrings IT-system.

– Bare det at vi har fått lagt det inn i systemet vårt, er en tidsbesparende faktor. Når vi snakker med en kunde i systemet vårt, krever det bare noen få klikk, så kan vi motta både live videooverføring og bilder direkte fra kunden og inn i systemet. På den måten unngår vi en lang prosess der kunden etter å ha snakket med oss, for eksempel i forbindelse med en skadesak, må gå til pc-en og sende bilder av skaden på e-post, som vi deretter må legge inn i systemet, sier Brian Nielsen. Han legger til:

– Det er ingen tvil om at det har spart oss tid i hverdagen. Og dette handler jo om at vi skal kunne konvertere denne tiden til noe mer kunderettet. Konkret betyr det at vi nå kan håndtere enda flere skader og ikke minst gi bedre service og ha mer tid til kundene.

Slik virker “SMS til Video”

Under samtalen med kunden, kan saksbehandleren sende en SMS med link og be om tilgang til kundens mobilkamera.

Hvis kunden samtykker og klikker på linken, aktiveres en kryptert videoforbindelse til saksbehandleren uten at telefonsamtalen avbrytes. På denne måten kan kunden filme det saksbehandleren har behov for å se.

Kunden kan også laste opp bilder og videofiler som er lagret på mobilen.

Hvis kunden ikke vet hvor de er, kan saksbehandleren be om mobilens posisjon via samme link. Når kunden samtykker deling vil mobilens posisjonen komme opp i et kart.

Enkelt for medarbeidere og kunder

Brian Nielsen nevner brukervennligheten som noe av det viktigste med løsningen:

– Medarbeiderne våre er veldig fornøyde med å jobbe med “SMS til video”, for det er så enkelt og raskt å bruke. Akkurat brukervennlighet er alfa og omega når vi skal ta nye hjelpemidler i bruk.

– Også kunder og samarbeidspartnere, f.eks. håndverkere, har hatt den samme opplevelsen – det er lett å bruke. De får en melding på telefonen mens de har oss på tråden, og med få klikk kan de sende live videooverføring eller laste opp bilder direkte til oss, sier Brian Nielsen.

Det siste året, som jo har vært sterkt preget av korona, har ikke vært et dårlig tidspunkt for Thisted Forsikring å ta en slik løsning i bruk:

– At vi har kunnet tilby kundene våre å holde avstand, men samtidig være tett på via video, har vært en stor fordel – både for oss og kundene.

Regnestykket går opp

Allerede ett år etter at løsningen ble tatt i bruk, er de hos Thisted Forsikring ikke i tvil om at investeringen i “SMS til Video” løsningen har medført betydelige besparelser i både tid og ressurser.

– Vi har uten tvil fått full verdi for investeringen i løsningen. Man kan trygt si at regnestykket går opp. Det gjør det også hvis man utelukkende ser på besparelsen i tid, sier Brian Nielsen, som legger til at han varmt anbefaler Incendiums “SMS til video” løsning til andre forsikringsselskaper.

Les mer: Thisted forsikring

Slik bruker Thisted "SMS til Video"

Se andre aktuelle saker om livestream.