Innsatslederbil til Landskrona

Med router tilpasset kjøretøy, kamera foran, på taket og i bakluken kan innsatsleder streame til 110 sentralen for å gi bedre situasjons forståelse.

01.Feb 2021

Med fokus på situasjons forståelse, er bilen til Redningstjenesten i Landskrona utstyrt for nettopp det. Med kamera i front ruten, HD kamera med 30x optisk zoom på taket, kamera i bakluken som filmer whiteboard tavlen og stor skjerm, er bilen godt utstyrt. Skjermen er koblet til pc og nettverk. Det gir Innsatsleder tilgang til digitale verktøy som IncidenShare plattformen. Der vises stream fra mastekamera og fra andre enheter på skadestedet som streamer.

Bilen er utstyrt med

Tak kamera

På taket er det montert et PTZ (Pan Tilt Zoom) kamera med 30 ganger zoom. Dette IP-kameraet er konstruert til å tåle det meste. Den innbygde stabilisatoren hjelper med å gi krystall klart bilde, selv under utrykning. Kameraet kan styres via joystick fra kjøretøyet eller via IncidentShare plattformen.

Whiteboard kamera

I bakrommet er det montert en nedfellbar whiteboard tavle. Et videokamera og mikrofon er montert opp under bakluken for å streame de vurderinger og notater som gjøres på Whiteboard tavlen. De som har tilgang til til streamen via IncidentShare plattformen, kan dermed se og høre hva som blir planlagt under en innsats ute på skadestedet.

Slik fungerer videoløsningen

  • Når innsatsleder åpner bakluken, starter lyd og videostreaming automatisk fra kamera som er montert på bakluken og er rettet mot whiteboard tavlen.
  • Alarmoperatøren, som styrer Landskronas resurser, kan umiddelbart se video stream og høre vurderingene som blir gjort.
  • Når stream stoppes, lagres video og kan spilles av i opptak for evaluering eller læring. Dette gjøres via IncidentShare. Opptakene lagres etter gjeldende GDPR-regler.

Bilens Incendium streaming utstyr

Router

Uplink Unit er en høytytende dual LTE internet router enhet. Den er bygget for mobilitet, altså til innbygging i kjøretøyer, for å etablere en sikker forbindelse til viktige applikasjoner under innsats.

Antenne

Testet og sertifisert til å levere garanterte ytelse med Uplink Unit-router. Samt designet til å utføre en bred vifte av funksjoner, så man kun behøver å bore et hull i taket.

Se andre aktuelle saker om livestream.