Innsatslederbil til Sør-Varanger

Med whiteboard kamera i bakluken kan bilen streame live til 110 sentralen for å gi bedre kommunikasjon og forståelse.

01.Mar 2021

Den nye bilen er utstyrt med Whiteboard tavle, kamera, nettverksløsning og operasjonsrom. Det gjør innsatsleder bedre rustet til ta gode beslutninger.

I operasjonsrommet er det pc med to skjermer. Denne er koblet mot nettverksløsningen. De gir innsatsleder tilgang til de digitale verktøyene som det er behov for under innsats.

Bilen er utstyrt med

Whiteboard kamera

I bakrommet er det montert en nedfellbar whiteboard tavle. Et videokamera og mikrofon er montert opp under bakluken for å streame de vurderinger og notater som gjøres på Whiteboard tavlen. De som har tilgang til til streamen via IncidentShare® plattformen, kan dermed se og høre hva som blir planlagt under en innsats ute på skadestedet.

Dashbord kamera

Kameraet som er valgt her kan ikke streamer video, men tar opp i HD kvalitet. Kamera har Starvis sensor som gir gode nattbilder.

Slik fungerer videoløsningen

  • Når innsatsleder åpner bakluken, starter lyd og videostreaming automatisk fra kamera som er montert på bakluken og er rettet mot whiteboard tavlen.
  • Alarmoperatøren, som styrer Sør-Varangers resurser, kan umiddelbart se video stream og høre vurderingene som blir gjort.
  • Når stream stoppes, lagres video, som så kan spilles av i opptak for evaluering eller læring. Dette gjøres via IncidentShare®. Opptakene lagres etter gjeldende GDPR-regler.

Les mer: Fornøyd med ny innsatslederbil

Bilens Incendium streaming utstyr

Router

Uplink Unit er en høytytende dual LTE internet router enhet. Den er bygget for mobilitet, altså til innbygging i kjøretøyer, for å etablere en sikker forbindelse til viktige applikasjoner under innsats.

Antenne

Testet og sertifisert til å levere garanterte ytelse med Uplink Unit-router, samt designet til å utføre et bredt spekter av funksjoner. Man behøver kun å bore et hull i taket.

Se andre aktuelle saker om livestream.