Ny vakthavende brannsjef bil til Salten brann IKS

Med komplett Incendium streaming-løsning, whiteboard kamera, PTZ kamera på dashbord og tak, deles viktig info i sanntid.

04.Okt 2019

Den nye bilen er utstyrt med tre kamera og nettverksløsning.

Med zooming og styring av bilens kamera via InsidentShare® plattformen, har alarm sentralen kontroll på kamera slik at de kan få et visuelt inntrykk av skadested.

På locus skjermen kan vakthavende få video fra innringers mobil via 110 sentralen “SMS-til-Video", eller streams fra andre kjøretøy. Det gir bedre forståelse og mindre mulighet for misforståelse.

Bilen er utstyrt med

Dashbord kamera

Designet på kameraet gjør at det faller naturlig inn i dashbordet og PTZ (Pan Tilt Zoom) funksjonen gjør at alarmsentralen kan styre kameraet via IncidentShare® plattformen, samt zoom inn på det de ønsker å se.

Tak kamera

Doom kamera på taket er montert i spesial hus med varme for å unngå kondens. PTZ (Pan Tilt Zoom) funksjonen gjør at alarmsentralen kan styre kameraet via IncidentShare® plattformen, samt zoom inn på det de ønsker å se.

Whiteboard kamera

I bakrommet er det montert en nedfellbar whiteboard tavle. Et videokamera og mikrofon er montert opp under bakluken for å streame de vurderinger og notater som gjøres på whiteboard tavlen. De som har tilgang til til streamen via IncidentShare® plattformen, kan dermed se og høre hva som blir planlagt under en innsats ute på skadestedet.

Slik fungerer videoløsningen

  • Når vakthavende brannsjef setter seg inn i kjøretøyet, kan videostream startes fra display-systemet, hvor også blålys og sirene styres fra.
  • Alarmoperatøren, som disponerer Salten Brann IKS ressurser, kan umiddelbart se video streams fra kameraene inne på 110 sentralens videovegg. Innsatsleder kan se det samme på sin mobil, Locus eller pc skjerm.
  • Når stream stoppes, lagres video, som så kan spilles av i opptak for evaluering eller læring. Dette gjøres via IncidentShare® plattformen. Opptakene lagres etter gjeldende GDPR-regler.

Bilens Incendium streaming utstyr

Router

Uplink Unit er en høytytende dual LTE internet router enhet. Den er bygget for mobilitet, altså til innbygging i kjøretøyer, for å etablere en sikker forbindelse til viktige applikasjoner under innsats.

Aggregation unit

Sørger for at sette sammen alle sim-kort fra Uplink Unit til en samlet og sterk forbindelse, hvor alt data på alle kort blir unyttet maksimalt.

Antenne

Testet og sertifisert til å levere garanterte ytelse med Uplink Unit-router, samt designet til å utføre et bredt spekter av funksjoner. Man behøver kun å bore et hull i taket.

Se andre aktuelle saker om livestream.