Ny vakthavende brannsjef bil til Salten brann IKS

Med komplett Incendium streaming-løsning, Whiteboard kamera, PTZ kamera på dashbord og tak, deles viktig info i sanntid.

04.Okt 2019

Den nye bilen er utstyrt med tre kamera og nettverksløsning.

Med zooming og styring av bilens kamera via InsidentShare plattformen, har alarm sentralen kontroll på kamera slik at de kan få et visuelt inntrykk av skadested.

På locus skjermen kan vakthavende få video fra innringers mobil via 110 sentralen “SMS-til-Video” live eller i opptak eller streams fra andre kjøretøy. Det gir bedre forståelse og mindre mulighet for misforståelse.

Bilen er utstyrt med

Dashbord kamera

Designet på kameraet gjør at det faller naturlig inn i dashbordet og PTZ (Pan Tilt Zoom) funksjonen gjør at alarmsentralen kan styre kameraet via IncidentShare plattformen, samt zoom inn på det de ønsker å se.

Tak kamera

Doom kamera på taket er montert i spesial hus med varme for å unngå kondens. PTZ (Pan Tilt Zoom) funksjonen gjør at alarmsentralen kan styre kameraet via IncidentShare plattformen, samt zoom inn på det de ønsker å se.

Whiteboard kamera

I bakrommet er det montert en nedfellbar whiteboard tavle. Et videokamera og mikrofon er montert opp under bakluken for å streame de vurderinger og notater som gjøres på Whiteboard tavlen. De som har tilgang til til streamen via IncidentShare plattformen, kan dermed se og høre hva som blir planlagt under en innsats ute på skadestedet.

Slik fungerer videoløsningen

  • Når vakthavende brannsjef setter seg inn i kjøretøyet, kan videostream startes fra display-systemet, hvor også blålys og sirene styres fra.
  • Alarmoperatøren, som disponerer Salten Brann IKS ressurser, kan umiddelbart se video streams fra kameraene inne på 110 sentralens videovegg. Innsatsleder kan se det samme på sin mobil, Locus eller pc skjerm.
  • Når stream stoppes, lagres video og kan spilles av i opptak for evaluering eller læring. Dette gjøres via IncidentShare plattformen. Opptakene lagres etter gjeldende GDPR-regler.

Bilens Incendium streaming utstyr

Router

Uplink Unit er en høytytende dual LTE internet router enhet. Den er bygget for mobilitet, altså til innbygging i kjøretøyer, for å etablere en sikker forbindelse til viktige applikasjoner under innsats.

Aggregation unit

Sørger for at sette sammen alle sim-kort fra Uplink Unit til en samlet og sterk forbindelse, hvor alt data på alle kort blir unyttet maksimalt.

Antenne

Testet og sertifisert til å levere garanterte ytelse med Uplink Unit-router. Samt designet til å utføre en bred vifte av funksjoner, så man kun behøver å bore et hull i taket.

Se andre aktuelle saker om livestream.