Innsatslederbil til Salten brann IKS

Med komplet Incendium streaming-løsning, maste kamera som har 30x Zoom, to termiske, PTZ kamera på dashbord og Whiteboard kamera, har denne bilen det meste.

25.Jul 2019

Den nye bilen er utstyrt med en rekke kamera, nettverksløsning, og operasjonsrom.

Med Zoom og termisk kamera har innsatsleder tilgang til gode verktøy som hjelper når beslutningene skal taes.

I operasjonsrommet er det pc med to skjermer. Denne er koblet mot nettverksløsningen. De gir innsatsleder tilgang til alle video stream og digitale verktøyene som det er behov for under innsats.

Under utrykningen fram til skadestedet kan innsatsleder og utrykningsledere få video fra innringers mobil via 110 sentralen “SMS-til-Video” live eller i opptak på Locus eller pc skjermen. Det gir bedre forståelse og mindre mulighet for misforståelse.

Bilen er utstyrt med

front kamera

Designet på kameraet gjør at det faller naturlig inn i dashbordet og ptz funksjonen gjør at alarmsentralen kan styre kameraet via IncidentShare plattformen, samt zoom inn på det de ønsker å se.

Termisk front kamera

Når du har bruk for pålitelig sikt i mørke eller under vanskelige føreforhold om dagen eller natten, så leverer det termiske nettverkskamera i frontgitteret det perfekte bilde til sjåføren.

Dual kamera (termisk + Optisk)

Kameraet sendes opp via masten, men er felt ned under taket når det ikke er i bruk. Det er et PTZ (Pan Tilt Zoom) og leverer 30x Zoom og et fullt termisk bilde på samme tid. Kameraet kan styres via joystick fra kjøretøyet eller via IncidentShare plattformen.

Whiteboard kamera

I bakrommet er det montert en nedfellbar whiteboard tavle. Et videokamera og mikrofon er montert opp under bakluken for å streame de vurderinger og notater som gjøres på Whiteboard tavlen. De som har tilgang til til streamen via IncidentShare plattformen, kan dermed se og høre hva som blir planlagt under en innsats ute på skadestedet.

Slik fungerer videoløsningen

  • Når innsatslederen setter seg inn i kjøretøyet, kan videostream startes fra display-systemet, hvor også blålys og sirene styres fra.
  • Alarmoperatøren, som disponerer Salten Brann IKS ressurser, kan umiddelbart se video streams fra kameraene inne på 110 sentralens videovegg. Innsatsleder kan se streams på sin mobil, locus eller pc skjerm.
  • Når stream stoppes, lagres video og kan spilles av i opptak for evaluering eller læring. Dette gjøres via IncidentShare plattformen. Opptakene lagres etter gjeldende GDPR-regler.

Bilens Incendium streaming utstyr

Router

Uplink Unit er en høytytende dual LTE internet router enhet. Den er bygget for mobilitet, altså til innbygging i kjøretøyer, for å etablere en sikker forbindelse til viktige applikasjoner under innsats.

Aggregation unit

Sørger for at sette sammen alle sim-kort fra Uplink Unit til en samlet og sterk forbindelse, hvor alt data på alle kort blir unyttet maksimalt.

Antenne

Testet og sertifisert til å levere garanterte ytelse med Uplink Unit-router. Samt designet til å utføre en bred vifte av funksjoner, så man kun behøver å bore et hull i taket.

Se andre aktuelle saker om livestream.