Ny lederstøtte-enhet til Haugaland brann og redning IKS

Den nye bilen er utstyr med streaming pakke og kamera i mast.

13.Sep 2020

Stadig flere brannvesen ser verdien av en lederstøtte enhet. Visuelle verktøy for å få bedre situasjonsforståelse er en nødvendighet. Den nye bilen til Haugaland brann og redning IKS er utstyrt for lederstøtte med mastekamera, nettverksløsning og operasjonsrom.

I operasjonsrommet er det pc med to skjermer som er koblet mot nettverksløsningen. De gir innsatsleder tilgang til de digitale verktøyene som det er behov for under innsats. En stor skjerm som kan vikles ut i døråpningen, viser innsatsleder all stream som er tilgjengelig fra streamingsenheter på skadestedet, via IncidentShare® plattformen.

Med 30x Zoom på en 5meter høy mast leverer bilen bilder til innsatsleder og 110 sentralen via IncidentShare® plattformen.

Bilen er utstyrt med

Dual kamera

Kameraet sendes opp via masten, men er felt ned under taket når det ikke er i bruk. Det er et PTZ (Pan Tilt Zoom) og leverer 30x Zoom og langtrekkende IR. Kameraet kan styres via joystick fra kjøretøyet, eller innsatsleder/alarm sentral kan styre kamera via IncidentShare® plattformen.

Slik fungerer videoløsningen

  • Når sjåføren setter seg inn i kjøretøyet, kan livestream startes fra display-systemet, hvor også blålys og sirene styres fra. Sjåføren kan også se stream på Locus skjermen.
  • Alarmoperatøren, som disponerer Salten Brann IKS ressurser, kan umiddelbart se video streams fra kameraene inne på 110 sentralens videovegg. Innsatsleder kan se stream på sin mobil, locus eller pc skjerm.
  • Når stream stoppes, lagres video, som så kan spilles av i opptak for evaluering eller læring. Dette gjøres via IncidentShare® plattformen. Opptakene lagres etter gjeldende GDPR-regler.

Bilens Incendium streaming utstyr

Router

Uplink Unit er en høytytende dual LTE internet router enhet. Den er bygget for mobilitet, altså til innbygging i kjøretøyer, for å etablere en sikker forbindelse til viktige applikasjoner under innsats.

Antenne

Testet og sertifisert til å levere garanterte ytelse med Uplink Unit-router, samt designet til å utføre et bredt spekter av funksjoner. Man behøver kun å bore et hull i taket.

Se andre aktuelle saker om livestream.