Ny lederstøtte enhet til Haugaland brann og redning IKS

Den nye bilen er utstyr med Streaming pakke og maste kamera.

13.Sep 2020

Stadig flere brannvesen ser verdien av en lederstøtte enhet. Behov for visuelle verktøy for å få bedre situasjons forståelse er en nødvendighet. Den nye bilen til Haugaland brann og redning IKS er utstyrt for lederstøtte med mastekamera, nettverksløsning og operasjonsrom.

I operasjonsrommet er det pc med to skjermer. Denne er koblet mot nettverksløsningen. De gir innsatsleder tilgang til de digitale verktøyene som det er behov for under innsats. En stor skjerm som kan vikles ut i døråpningen, viser innsatsleder alle stream som er tilgjengelig fra streaming enheter på skadestedet via IncidenShare plattformen.

Med 30x Zoom på en 5meter høy mast leverer bilen bilder til innsatsleder og 110 sentralen via IncidentShare plattformen.

Bilen er utstyrt med

Dual kamera

Kameraet sendes opp via masten, men er felt ned under taket når det ikke er i bruk. Det er et PTZ (Pan Tilt Zoom) og leverer 30x Zoom og langtrekkende IR. Kameraet kan styres via joystick fra kjøretøyet. Innsatsleder eller alarm sentralen kan styre kamera via IncidentShare plattformen.

Slik fungerer videoløsningen

  • Når sjåføren setter seg inn i kjøretøyet, kan Livestream startes fra display-systemet, hvor også blålys og sirene styres fra. Sjåføren kan også se stream på Locus skjermen.
  • Alarmoperatøren, som disponerer Salten Brann IKS ressurser, kan umiddelbart se video streams fra kameraene inne på 110 sentralens videovegg. Innsatsleder kan se streams på sin mobil, locus eller pc skjerm.
  • Når stream stoppes, lagres video og kan spilles av i opptak for evaluering eller læring. Dette gjøres via IncidentShare plattformen. Opptakene lagres etter gjeldende GDPR-regler.

Bilens Incendium streaming utstyr

Router

Uplink Unit er en høytytende dual LTE internet router enhet. Den er bygget for mobilitet, altså til innbygging i kjøretøyer, for å etablere en sikker forbindelse til viktige applikasjoner under innsats.

Antenne

Testet og sertifisert til å levere garanterte ytelse med Uplink Unit-router. Samt designet til å utføre en bred vifte av funksjoner, så man kun behøver å bore et hull i taket.

Se andre aktuelle saker om livestream.