Salten Brann IKS med ny fremskutt enhet

Saltens første bil med komplett Incendium streaming-løsning, maste kamera som har 30x zoom, to termiske og PTZ kamera på dashbord.

17.Feb 2019

Den nye bilen er utstyrt med fire kamera og nettverksløsning.

Med zoom og termiske kameraer leverer bilen bilder til innsatsleder og alarm sentralen via IncidenShare® plattformen. Dette er den første bilen til Salten IKS der det satses på visuelle verktøy til alarmsentralen og ledelsen.

Bilen er utstyrt med

Dashbord kamera

Designet på kameraet gjør at det faller naturlig inn i dashbordet og PTZ (Pan Tilt Zoom) funksjonen gjør at alarmsentralen kan styre kameraet via IncidentShare® plattformen, samt zoom inn på det de ønsker å se.

Termisk front kamera

Når du har bruk for pålitelig sikt i mørke eller under vanskelige føreforhold om dagen eller natten, så leverer det termiske nettverkskamera i frontgitteret det perfekte bilde til sjåføren.

Dual kamera (termisk + Optisk)

Kameraet sendes opp via masten, men er felt ned under taket når det ikke er i bruk. Det er et PTZ (Pan Tilt Zoom) kamera som leverer 30x zoom og et fullt termisk bilde på samme tid. Kameraet kan styres via joystick fra kjøretøyet, eller innsatsleder/alarm sentralen kan styre kamera via IncidentShare® plattformen.

Slik fungerer videoløsningen

  • Når sjåføren setter seg inn i kjøretøyet, kan videostream startes fra display-systemet, hvor også blålys og sirene styres fra. Sjåføren kan også se stream på Locus skjermen.
  • Alarmoperatøren, som disponerer Salten Brann IKS ressurser, kan umiddelbart se video streams fra kameraene inne på 110 sentralens videovegg. Innsatsleder kan se streams på sin mobil, locus eller pc skjerm.
  • Når stream stoppes, lagres video, som så kan spilles av i opptak for evaluering eller læring. Dette gjøres via IncidentShare® plattformen. Opptakene lagres etter gjeldende GDPR-regler.

Bilens Incendium streaming utstyr

Router

Uplink Unit ™ er en høytytende dual LTE internet router enhet. Den er bygget for mobilitet, altså til innbygging i kjøretøyer, for å etablere en sikker forbindelse til viktige applikasjoner under innsats.

Aggregation unit

Sørger for at sette sammen alle sim-kort fra Uplink Unit til en samlet og sterk forbindelse, hvor alt data på alle kort blir unyttet maksimalt.

Antenne

Testet og sertifisert til å levere garanterte ytelse med Uplink Unit-router, samt designet til å utføre et bredt spekter av funksjoner. Man behøver kun å bore et hull i taket.

Se andre aktuelle saker om livestream.