Streamingspakke på Innsatslederbil til OBRE

Innsatslederbilen til Oslo Brann og Redning Etat har fått ettermontert streamingspakke i sin Q7

31.Des 2018

Bilen som allerede har vært i operativ drift siden 2017 har fått ettermontert streaming pakke med nettverk. Det er montert kamera på dashbord og i bakluken.

Under utrykningen fram til skadestedet kan alarmsentralen og ledelse se livebilde fra dashbord kamera. Fremme på skadestedet streamer dashbord kamera skadeområde og kamera i bakluken streamer whiteboard tavlen. Dette gir visuelt verktøy til alarmsentralen og ledelse.

Bilen er utstyrt med

Dashbord kamera

Designet på kameraet gjør at det faller naturlig inn i dashbordet og ptz funksjonen gjør at alarmsentralen kan styre kameraet via IncidentShare® plattformen, samt zoom inn på det de ønsker å se.

Whiteboard kamera

I bakrommet er det montert en nedfellbar whiteboard tavle. Et videokamera og mikrofon er montert opp under bakluken for å streame de vurderinger og notater som gjøres på whiteboard tavlen. De som har tilgang til til streamen via IncidentShare® plattformen, kan dermed se og høre hva som blir planlagt under en innsats ute på skadestedet.

110 Sentralen kan videresende “SMS-til-Video” video fra innringers mobil, live eller i opptak, til innsatsleder og utrykningsledere via IncidentShare® plattformen. De kan se stream på Locus eller pc skjerm. Det gir bedre situasjonsforståelse.

Slik fungerer videoløsningen

  • Når vakthavende brannsjef setter seg inn i kjøretøyet, kan videostream startes fra display-systemet, hvor også blålys og sirene styres fra.
  • Alarmoperatøren, som disponerer Salten Brann IKS ressurser, kan umiddelbart se video streams fra kameraene inne på 110 sentralens videovegg. Innsatsleder kan se det samme på sin mobil, Locus eller pc skjerm.
  • Når stream stoppes, lagres video, som så kan spilles av i opptak for evaluering eller læring. Dette gjøres via IncidentShare® plattformen. Opptakene lagres etter gjeldende GDPR-regler.

Bilens Incendium streaming utstyr

Router

Uplink Unit er en høytytende dual LTE internet router enhet. Den er bygget for mobilitet, altså til innbygging i kjøretøyer, for å etablere en sikker forbindelse til viktige applikasjoner under innsats. Enheten har innebygget WIFI.

Antenne

Testet og sertifisert til å levere garanterte ytelse med Uplink Unit-router, samt designet til å utføre et bredt spekter av funksjoner.

Se andre aktuelle saker om livestream.