Streamingspakke på Innsatslederbil til OBRE

Innsatslederbilen til Oslo Brann og Redning Etat har fått etter montert streamingspakke i sin Q7

31.Des 2018

Bilen som allerede har vært i operativ drift siden 2017 har fått ettermontert streaming pakke med nettverk. Det er montert kamera på dashbord og i bakluken.

Under utrykningen fram til skadestedet kan alarmsentralen og ledelse se livebilde fra dashbord kamera. Fremme på skadestedet streamer dashbord kamera skadeområde og kamera i bakluken streamer Whiteboard tavlen. Dette gir visuelt verktøy til alarmsentralen og ledelse.

Bilen er utstyrt med

Dashbord kamera

Designet på kameraet gjør at det faller naturlig inn i dashbordet og ptz funksjonen gjør at alarmsentralen kan styre kameraet via IncidentShare plattformen, samt zoom inn på det de ønsker å se.

Whiteboard kamera

I bakrommet er det montert en nedfellbar whiteboard tavle. Et videokamera og mikrofon er montert opp under bakluken for å streame de vurderinger og notater som gjøres på Whiteboard tavlen. De som har tilgang til til streamen via IncidentShare plattformen, kan dermed se og høre hva som blir planlagt under en innsats ute på skadestedet.

110 Sentralen kan videresende “SMS-til-Video” video fra innringers mobil live eller i opptak via Incidentshare plattformen til Innsatsleder og utrykningsledere. De kan se stream på Locus eller pc skjerm. Det gir bedre situasjons forståelse.

Slik fungerer videoløsningen

  • Når vakthavende brannsjef setter seg inn i kjøretøyet, kan videostream startes fra display-systemet, hvor også blålys og sirene styres fra.
  • Alarmoperatøren, som disponerer Salten Brann IKS ressurser, kan umiddelbart se video streams fra kameraene inne på 110 sentralens videovegg. Innsatsleder kan se det samme på sin mobil, Locus eller pc skjerm.
  • Når stream stoppes, lagres video og kan spilles av i opptak for evaluering eller læring. Dette gjøres via IncidentShare plattformen. Opptakene lagres etter gjeldende GDPR-regler.

Bilens Incendium streaming utstyr

Router

Uplink Unit er en høytytende dual LTE internet router enhet. Den er bygget for mobilitet, altså til innbygging i kjøretøyer, for å etablere en sikker forbindelse til viktige applikasjoner under innsats. Enheten har innebygget WIFI.

Antenne

Testet og sertifisert til å levere garanterte ytelse med Uplink Unit-router. Samt designet til å utføre en bred vifte av funksjoner, så man kun behøver å bore et hull i taket.

Se andre aktuelle saker om livestream.