På oppdrag i Antarktis med V8 M500 ROV

MOSAiC International Arctic Drift Expedition er den største arktiske ekspedisjonen i historien.

05.Apr 2021

OM MOSAIC

Det er den største leteekspedisjonen til Arktis noensinne: fanget i is driver det tyske forskningsfartøyet Polarstern et år gjennom Polhavet.

Som et resultat kan de mer enn 300 deltakende forskerne fra 20 land samle og evaluere viktige måledata for første gang gjennom året, inkludert i den arktiske vinteren. De forventer denne grunnleggende kunnskapen for å forstå klimaendringene. Oppdraget ledes av Alfred Wegener Institute, Helmholtz Center for Polar and Marine Research (AWI).

ROV oppdrag under isen.

AWI har et V8 M500 ROV system som er det mest avanserte ROV system levert fra Ocean Modules. Systemet har vært brukt til en rekke oppdrag gjennom den ettår-lange ekspedisjonen. I de baske omgivelsene har ROV systemet utført jobber under isen.

Systemet er utstyrt med 16 ulike sensorer som leverer data til forskere. All sensor data og video blir lagret i logging programmet Spot-On og blir øyeblikkelig tilgjengelig og avspill bar synkront gjennom Spot.On Viewer med å klikke på tidslinjen.

ROV-systemene utførte uten å ha en eneste alvorlig feil til tross for tøffe forhold i løpet av den år lange ekspedisjonen.

Ekspedisjonen kan følges dag for dag, nøye og vakkert dokumentert, på ekspedisjonens nettsted.

Bilde i galleriet
Sensorer montert på AWI V8 M500 ROV system

Se andre aktuelle saker.