Brann drone

Med integrert vanntank eller brannbøtte på opptil 1080 liter, blir Thunderwasp en drone som kan bidra betydelig under en skogbrann.

Med vannkapasitet fra 800 til 1080 liter kan fremtidens skogbranner slukkes mer effektivt enn noensinne. Med et utbyttbart midtparti på Thunderwasp, kan det hurtig settes inn en vannmodul eller en bøtte kan henges under for brannslukking.

De seneste årene har vist oss at både gress/lyng og skogbranner stadig blir større og farligere. I dag er det primært helikoptre som brukes til slukking av disse brannene. Med ny droneteknologi tilgjengelig, er det kanskje på tide å tenke nytt når disse brannene skal bekjempes. Droner skal ikke erstatte helikoptre, men være et supplement. Det er absolutt fordeler med droner. Ved å planlegge flyrute og dropp-punkt, kan dronene fly autonomt og slippe vannet på eksakt posisjon. Dropp-punkt kan også styres av termisk sensor på dronen. Dronene kan brukes døgnet rundt og vil være rimeligere i drift enn helikopter.

Med et nytt tilpasset regelverk, så blir kanskje dette en del av den framtidige løsningen for slukking av skogbranner.

Vann modul

Vann fylles gjennom en senkbar fylleslange som er koblet til en pumpe i vannmodulen. Det tar ca. 40 sekunder å fylle modulen på 1080 liter. Hvis det ikke er åpne vannkilder tilgjengelig så kan dronen, med sine presisjons egenskapene, hente vann fra store kar eller buffer tanker som kan romme opp til 26.500 liter. Disse fylles på stedet fra vannverk eller tankbiler.

Brannbøtte

Brannbøtten er et velkjent syn hengende under helikopter under skogbrannslukking. Den kan også henges under dronen for å gjøre samme jobben. Størrelsen tilpasses løftekraften til dronen. På samme måte som med vannmodulen, kan brannbøtten hente vann fra små vannkilder.

Kjede av droner

Ved å ha et program som styrer flere droner, kan en operatør ha full kontroll på 5 til 10 droner i kjede. Dette sørger for god sikkerhet mellom dronene. Innsatsledelse vil få bedre kontroll over innsatsen ved å gi dropp posisjoner hvor vannet skal slippes, til operatør. Dermed blir det gjennomført en mer effektiv slukking.

Fly kontroll

Berøringsskjermen gir en flott oversikt over situasjonen og muliggjør enkel, men likevel presis navigering. Skjermen gir en oversikt over forskjellige kameravinkler, kameramodus og kart. Operatøren kan veksle mellom infrarødt og vanlig bilde, og velge hvilken drone som skal følges. Skjermen viser også sanntidsdata som hastighet, drivstoffnivå, avstand fra brann, identifiserte gjenstander, temperatur og spredningsretning. For full manuell kontroll kan man bruke en fysisk kontroller med joysticks, som tillater manøvrering med stor presisjon.

Vi svarer på henvendelser så fort som mulig.

Lurer du på noe?

Dersom dere har spørsmål relatert til våre tjenester, er det bare å spørre.

Det er mye å ta hensyn til ved valg av tekniske muligheter og løsninger. Hva er viktig å tenke på, hva trengs av utstyr, hva vil det koste. Ta kontakt, så kan vi sammen finne den løsningen som passer dere.

Ring på telefon: 945 01 798 eller bruk post@ocean-sar.no