Livestream kamera

Mange ønsker å dele livestream fra kamera. Livestream plattformen IncidentShare® lar deg gjøre det på en enkel måte.

Flere bransjer ser verdien av livestream for å få rett situasjonbilde. Nødetater er noen av de som har startet med å utstyre biler og mannskap med kamera.

Ulike settinger for livestream krever forskjellige løsninger. Det kan være kamera på drone, bil, stativ eller personer. Det kan også være behov for å styre og zoome med kameraet.

IncidentShare® plattformen, sammen med nettverksløsning fra Incendium, lar deg bruke mange kamera løsninger og gjør det også mulig å fjernstyre kamera. Har du allerede kamera, eller ønsker det, hjelper vi til med å se om ditt utstyr kan brukes opp mot plattformen, eller vi finner en løsning for ditt behov.

Kamera som brukes mot IncidentShare® plattformen

Mast

Et høyt plassert kamera gir god oversikt. Mange brannbiler er i dag utstyrt med en teleskopisk lysmast og da er det fornuftig å plassere et kamera på samme mast.

Det beste er å bruke PTZ (Pan Tilt Zoom) nettverkskamera. Det kan dreies 360 grader og ha opptil 30x zoom. Kamera styres lokalt på bilen via en joystick eller fjernstyrt via web plattformen IncidentShare®.

På mast velges det ofte en løsning med flere forskjellige kamera i en løsning, som -farge, -termisk eller -IR. Flere kamera har HD 1080p.

Biltak

Kamera plassert på bilens tak gir mulighet for oversikt i området rundt bilen.

Det beste er å bruke PTZ (Pan Tilt Zoom) nettverkskamera. Det kan dreies 360 grader og ha opptil 30x zoom. Det styres lokalt på bilen via en joystick eller fjernstyrt via web plattformen IncidentShare®.

Her blir det valgt flere løsninger. Typisk velges “dome” kamera, eller flere typer kamera kombineres i en løsning, som -zoom, -termisk eller -IR. Flere kamera har HD 1080p

Whiteboard

Mange innsatsleder-biler blir i dag utstyrt med en whiteboard tavle og kamera. Når det gjennomføres statusmøte under en hendelse, filmer kamera whiteboard tavlen. Det gir flere mulighet til å delta og alle får et felles situasjonsbilde.

Her brukes det stort sett mini fast dome nettverkskamera med innebygd mikrofon. Det tar liten plass og monteres som regel i bakluken.

Dashbord

Mange biler blir i dag utstyrt med et dashbord kamera. Det gir et situasjonsbilde underveis til, og på, skadested. Bildet gir 110 sentralen viktig visuell informasjon i en kaotisk startfase.

Her brukes det flere nettverkskamera-løsninger. Mini fast dome kamera, mini PTZ (Pan Tilt Zoom) kamera med 5x zoom og stabilisator, eller et litt større IP kamera med stabilisator og zoom.

Sjåføren starter og stopper videostream fra displayet hvor blålys og sirene styres fra.

Kroppskamera

Kroppskamera er i ferd med å bli standardutstyr innen beredskap i en rekke land. Kameraet kan hjelpe utryknings- og innsatsledere til å reflektere over egen situasjonsvurdering og ledelsesidentitet under akutt handling på et ulykkessted.

En av de viktigste egenskapene til et kroppskamera er å kunne slåes på raskt. På D7-kameraet aktiveres kameraets opptaksfunksjon automatisk ved å skyve den røde knappen ned. Når kameraet er aktivert, aktiveres GPS -en samtidig, og posisjonen til kameraet lagres sammen med videoopptaket.

Dette er det første kroppskamera som har integrert simkort holder og kan dermed streame direkte til IncidentShare® plattformen.

For å aktivere livestream, dobbeltklikker du bare på livestreaming-knappen på siden av kameraet. Knappen er enkel å betjene og streaming starter umiddelbart etter aktivering. Det gjør kameraet egnet for bruk på enheter som trenger å dele et situasjonsbilde live med operasjonssentral, eller andre enheter, på en enkel måte.

Bodycam

Vi svarer på henvendelser så fort som mulig.

Lurer du på noe?

Dersom dere har spørsmål relatert til våre tjenester, er det bare å spørre.

Det er mye å ta hensyn til ved valg av tekniske muligheter og løsninger. Hva er viktig å tenke på, hva trengs av utstyr, hva vil det koste. Ta kontakt, så kan vi sammen finne den løsningen som passer dere.

Ring på telefon: 945 01 798 eller bruk post@ocean-sar.no